EMPEREST projekto susitikimas Gdanske

2024 m. birželio 10-12 dienomis Lenkijoje, Gdanske susirinko daugiau nei 65 dalyviai iš Baltijos jūros regiono šalių į visą dieną trukusį seminarą „Techniniai sprendimai, organinių mikroteršalų pašalinimui iš nuotekų vandenų.” Tai antrasis tarptautinis EMPEREST projekto seminaras (pirmasis vyko Tartu mieste).

Seminarą surengė Gdansko vandentvarkos įmonė, o tarp dalyvių buvo nuotekų valymo įrenginių sprendimų priėmėjai ir operatoriai, vietos ir nacionalinės valdžios institucijos, mokslininkai, privačių įmonių ir nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Seminaro metu ypač didelis dėmesys buvo skiriamas esamiems ir būsimiems ES teisės aktams, susijusiems su PFAS ir kitais organiniais teršalais, taip pat parengti pranešimai apie PFAS keliamą grėsmę žmonių sveikatai ir aplinkai. Antrojoje seminaro dalyje buvo pristatyti sprendimai ir EMPEREST projekto metu išbandytos technologijos.

Partneriai taip pat turėjo galimybę aplankyti EMPEREST mobilųjį konteinerį, kuris šiuo metu prijungtas prie Wschód nuotekų valymo įrenginių ir pamatyti kaip jis veikia.

Daugiau informacijos anglų kalba

Akimirkos iš susitikimo: